DftW_Prospecthill_Websize_005.jpg

Prospecthill Road

Battlefield, Glasgow

Residential extension on the South Side of Glasgow. The brief was to improve access between the rear of the house and the back garden, including enhancing and enlarging the current, cramped kitchen.

The project combined the existing, narrow rear portion of the house with a new side/ rear single storey extension. This created a large open plan kitchen/dining at the rear of the house with a direct connection to the garden.

Within the extension there are three rooflights, providing top light for the kitchen as well as bringing light deeper into the plan.

White brick was used as a complimentary material to the existing painted stonework with a large folding door visually tying the old and new builds together. 

Structural Engineer: Clancy Consulting

 
 
DftW_Prospecthill_Websize_013.jpg
 
DftW_Prospecthill_Websize_006.jpg
DftW_Prospecthill_Websize_007.jpg
 
DftW_Prospecthill_Websize_011.jpg
DftW_Prospecthill_Websize_010.jpg
 
DftW_Prospecthill_Websize_002.jpg
 
DftW_Prospecthill_Websize_009.jpg
DftW_Prospecthill_Websize_008.jpg